Panika

Preplah v Disneylandu! Mislili so, da gre za streljanje

B.K./STA
24. 3. 2019, 13.30
Posodobljeno: 24. 3. 2019, 13.32
Deli članek:

V pariškem zabaviščnem parku Disneyland je v soboto zvečer zaradi zvokov, podobnih streljanju, izbruhnil množičen preplah, zaradi česar je bilo lažje poškodovanih več ljudi.

Profimedia
Vhod v park DIsneyland v Parizu.

Francoske oblasti so kasneje sporočile, da je šlo za lažni preplah in ne za grožnjo. Glasne zvoke naj bi povzročile pokvarjene tekoče stopnice.

Sumljiv hrup, ki so ga nekateri obiskovalci opisali kot streljanje, je sprožil velik preplah med obiskovalci Disneylanda.

"Nastala je velika panika," je povedala neka očividka. "Vsi smo mislili, da gre za napad. Policija je bila povsod."

Na družbenih omrežjih so se razširila ugibanja o strelih ali morebitnem napadu.

"Lažni preplah, varnostne sile so potrdile, da ne gre za grožnjo," je kasneje v zvezi z dogodkom prek Twitterja sporočilo francosko notranje ministrstvo.

Incident se je po navedbah varnostnih virov zgodil na območju zabaviščnega parka, kjer so trgovine in restavracije. Njihovim lastnikom in obiskovalcem so ukazali, naj med varnostnim preverjanjem ostanejo v lokalih.

Lokalne oblasti so navedle, da je več ljudi utrpelo lažje poškodbe. Policija je še pred polnočjo razglasila konec alarma in zapustila območje zabaviščnega parka.

Disneyland, ki se nahaja 30 kilometrov vzhodno od Pariza, je ena najbolj obiskanih zasebnih turističnih destinacij v Evropi. Od njegovega odprtja leta 1992 je park po podatkih iz lanskega leta obiskalo več kot 320 milijonov ljudi, navaja dpa.