Ugrabitev šolarjev

Šolarji na ugrabljenem in zažganem avtobusu: "Ramy je naš junak"

G.G.
21. 3. 2019, 17.20
Posodobljeno: 21. 3. 2019, 17.36
Deli članek:

Ko je brezumni 47-letni voznik šolskega avtobusa polil avtobus z bencinom, se je s potezo izkazal 13-letni dijak Ramy Shehata.

Profimedia
Šolarji so pravočasno zbežali z gorečega avtobusa.

Profimedia
Ousseynou Sy se je po lastnih besedah želel maščevati za smrti otrok v Sredozemskem morju.

47-letni italijanski državljan po rodu iz Senegala Ousseynou Sy je včeraj ugrabil šolski avtobus v bližini Milana. Dijakom je pobral mobilne telefone in avtobus polil z bencinom. Obljubil jim je, da bodo vsi umrli.

13-letni Ramy Shehata je svoj telefon skril in na skrivaj na pomoč poklical starše. Med klicem se je pretvarjal, da moli v arabščini. Njegov oče je poklical policiste, ki jim je uspelo voznika ustaviti še preden je uspel zažgati avtobus. Policisti so razbili šipe na avtobusu in vseh 51 šolarjev spravili na varno. Med tem so tudi obvladali voznika, ki je sicer zadnji hip zažgal avtobus, a s tem ni več nikomur povzročil škode.

"On je naš heroj," je dejal eden od Ramyevih sošolcev. Ramyev oče, ki se je z družino leta 2005 preselil v Italijo, je dodal, da je njegov sin storil, kar je bilo potrebno: "Lepo bi bilo, če bi mu zdaj podelili italijansko državljanstvo. Vsi bi zelo radi ostali v Italiji."

Profimedia
Ramyev klic je rešil življenja šolarjev.

Obravnavan zaradi spolnega napada in še vedno vozil šolski avtobus

Nazaj k steklemu Syu, ki je imel že policijsko kartotetko zaradi spolnega napada in vožnje pod vplivom alkohola. Njegov motiv naj bi bil "osebne narave", deloval pa je na lastno pest. Trdi, da ni več prenesel novic o smrti otrok in nosečnic (migrantov) v Sredozemskem morju, zato se je odločil za radikalno potezo.

Italijanska policija podrobno preiskuje primer, mediji pa se sprašujejo, kako je lahko človek s takšnimi prekrški in kaznivimi dejanji še opravljal vlogo voznika šolskega avtobusa.

Profimedia
Kriminalistični tehniki so opravilli svoje delo.