Hoče resnico

Salova mama zahteva pravico: očita jim, da niso poskrbeli za njenega sina

J.P.
21. 3. 2019, 11.12
Posodobljeno: 21. 3. 2019, 11.24
Deli članek:

S prstom je pokazala na valižanski nogometni klub Cardiff.

Profimedia
Emiliano Sala bi moral zaigrati za Cardiff.

Argentinski nogometaš Emiliano Sala in pilot David Ibbotson sta 21. januarja umrla v strmoglavljenju letala. Nogometaševo truplo so identificirali 7. februarja. Sadove je obrodila šele iskalna akcija, ki so jo svojci organizirali na lastno pest, potem ko je bila uradna zaključena. Za let je poskrbel agent Willie McKay, ki pa se brani, da ni izbral ne pilota ne letala. Nogometaševa mama mu očita, da je govoril z njeno hčerjo, ne pa tudi z njo, čeprav od njega zahteva odgovore.

Profimedia
Emiliano SalaZasebno letalo je z radarjev izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu, kjer so po večdnevnem iskanju našli razbitine s truplom.

Nespoštovanje

Sala je v 19 ligaških tekmah v prvi polovici letošnje sezone za francoski Nantes zabil 12 golov. Do odškodnine za Salo pa je upravičen še en francoski prvoligaš, in sicer Bordeaux, za katerega je igral med letoma 2012 in 2015. Bordeaux naj bi prejel 50 odstotkov zneska.

Salova mama Mercedes Taffarel valižanski nogometni klub Cardiff obtožuje, da ni poskrbel za njenega 28-letnega sina. Klub je trenutno v sporu s Salovim prejšnjim klubom Nantes, ki od Cardiffa zahteva izplačilo 17 milijonov evrov, kolikor je bil vreden prestop. Za znesek so se dogovorili le nekaj dni pred nogometaševo smrtjo. Taffarelova pravi, da je dejstvo, da Cardiff prvega obroka zneska še ni plačal, dokaz, da ne spoštuje njene družine. "Zahtevam pravico za svojega sina. Hočem resnico. Naj pravica pove, če je šlo za malomarnost; če je kdo naredil napako, naj za to plača. Naj tisti, ki so karkoli imeli s tem, plačajo," je za francoski časnik L'Equipe dejala nogometaševa mama.

Ne morejo povedati, kdaj bodo končali

Letalo še vedno počiva na morskem dnu približno 33 kilometrov od obale otoka Guernsey v Rokavskem prelivu. Ekipa, ki jo je najela nogometaševa družina, je sprva želela dvigniti tudi razbitine letala, a jim je načrte prekrižalo vreme. Britanska vladna agencija Air Accidents Investigation Branch (AAIB) je uspela truplo odstraniti s pomočjo daljinsko vodenega podvodnega vozila (ROV). Ker glede na napovedi tudi v prihodnje vremenske razmere ne bodo naklonjene reševanju, v agenciji ne morejo napovedati, kdaj bodo operacijo lahko končali.