Tragičen konec iskalne akcije

Priljubljenega avstrijskega igralca v gozdu našli mrtvega

R.T.
21. 3. 2019, 08.23
Posodobljeno: 21. 3. 2019, 13.19
Deli članek:

Avstrijskega igralca in enega bolj znanih obrazov televizijske mreže ZDF Matthiasa Messnerja so pogrešali vse od nedelje.

Facebook
Messner je bil zelo dejaven v gledališču, prepoznaven pa je po vlogi v kriminalki Policisti iz Rosenheima.

V Spodnji Avstriji je na območju občine Perchtoldsdorf že ves teden potekala iskalna akcija za 42-letnim avstrijskim igralcem Matthiasom Messnerjem iz južnotirolskega Antholza. Včeraj zvečer se je končala v žalosti, ko so ga v gozdu končno našli prijatelji. 

Messnerja so pogrešali vse od nedelje popoldne, ko je svojim sostanovalcem povedal, da gre na sprehod, s katerega pa se nato ni več vrnil. Igralec se je na sprehod odpravil brez jakne, telefona in denarnice. Avstrijska policija ga je v ponedeljek in torek iskala tudi s pomočjo helikopterja in termovizijske kamere, a so bili vsi napori neuspešni. V sredo so se na območje znova podali njegovi prijatelji, ki so v gozdu v bližini Perchtoldsdorfa našli njegovo truplo.

Vse okoliščine njegove smrti zaenkrat še niso znane, a je policija že izključila možnost, da bi bil igralec žrtev nasilja. Messner je bil sicer zelo dejaven v gledališču, znan pa je predvsem po svoji vlogi v nanizanki Policisti iz Rosenheima, ki jo producira televizijska mreža ZDF.