Ostaja na položaju

Hrvaška ministrica z avtom zbila 10-letnico! Izkazalo se je, da je brez vozniškega dovoljenja

G.G.
11. 3. 2019, 13.14
Posodobljeno: 11. 3. 2019, 15.04
Deli članek:

V soboto je hrvaška ministrica za regionalni razvoj in evropska sredstva Gabrijela Žalac v Vinkovcih zbila 10-letno deklico.

STA
Gabrijela Žalac pravi, da je vozila avtomobil samo ob vikendih doma v Vinkovcih.

Dekle je nepazljivo steklo na cesto izven prehoda za pešce, ko je po njej pripeljala ministrica in soseda Gabrijela Žalac. Po lastnih besedah naj bi peljala največ 30 ali 40 kilometrov na uro. »Še vedno sem v šoku, najbolj pomembno pa je, da deklica ni tako zelo hudi poškodovana,« je dejala ministrica.

Deklica je imela poškodovano nogo in so jo morali v bolnišnici v Osijeku operirati. Zdravniki pričakujejo, da jo bodo do konca tedna spustili domov.

Takoj po nesreči se je izkazalo, da ministrica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Globo 500 kun (67,5 kun) je takoj plačala. Danes je na novinarski konferenci v solzah dejala, da je junija 2016 pozabila podaljšati vozniško dovoljenje. Opravičila se je javnosti in ponudila odstop.

Nekateri člani hrvaške vlade so stopili na stran ministrice. Trdijo, da ji nikakor ni potrebno odstopiti, saj da takšna nesreča lahko pripeti vsakomur ter da je ministrica nemudoma plačala kazen, ki ni neposredno povezana z nesrečo. Opozicija, del javnosti in nekateri medijev zahtevajo njen odstop. Ključno potezo mora povleči premier Andrej Plenković

Plenković je ocenil, da Žalčeva lahko ostane ministrica. Pojasnil je, da se se lahko podobna nesreča zgodi vsakomur, zaradi prekrška z neveljavnim vozniškim dovoljenjem pa ne bo zahteval, da zapusti vlado. Izpostavil je, da je ministrica tudi plačala denarno kazen zaradi napake in malomarnosti. Obenem je pohvalili njeno delo v vladi.