Premierka do danes sicer ni dobila nobenih dodatnih zagotovil iz Bruslja glede dogovora o izstopu Otoka za Evropske unije. S tem so vedno manjše možnosti, da bo parlament v torek potrdil dogovor.

Britanski minister za okolje Michael Gove je v prispevku za časnik Daily Mail zapisal, da čeprav je dogovor premierke kompromis, ga ne bi smeli zavrniti "le zaradi tega". Pozval je k enotnosti med poslanci in v državi ter zavrnil možnost brexita brez dogovora. "Nismo glasovali, da bomo šli brez dogovora. To ni bilo sporočilo kampanje, ki sem jo pomagal voditi," je dodal.

Po dveh dnevih pogovorov o morebitnem dopolnjenem dogovoru o brexitu, London do danes ni dobil nobenih dodatnih zagotovil. Rok za dogovor se izteče zvečer, ko mora Mayeva morebiten dogovor predložiti poslanski zbornici, da bo lahko ta o njem odločala v torek. Ločitveni dogovor so pred dvema mesecema že zavrnili s 432 glasovi proti 202.

Opozicijski laburisti so napovedali, da bodo vnovič glasovali proti dogovoru.

Če bo poslanska zbornica znova zavrnila ločitveni dogovor, bo v sredo na vrsti glasovanje o tem, ali naj Združeno kraljestvo vseeno zapusti EU 29. marca, torej o t. i. neurejenem brexitu. Če bo podprla brexit brez dogovora, kar je sicer le malo verjetno, bo 29. marca sledil izstop države iz EU z nepredvidljivimi posledicami.

Če bodo poslanci zavrnili možnost brexita brez dogovora, pa bo v četrtek sledilo glasovanje o tem, ali naj London zaprosi EU za kratek zamik brexita. Mayeva je omenjala možnost trimesečnega zamika, tako da bi država izstopila iz EU še pred ustanovnim zasedanjem novoizvoljenega Evropskega parlamenta, predvidenem za začetek julija.