Ujeti v jami

Zgodba o tajskih dečkih bo prišla na male ekrane

B.K.
8. 3. 2019, 13.18
Deli članek:

18 dni so čepeli globoko v jami in se borili za življenje, zdaj je njihovo zgodbo kupila produkcijska hiša Netflix.

Reuters
Tajski dečki pred novinarji.

Zgodba o dvanajstih tajskih dečkih in njihovem trenerju nogometa, ki so 18 dni čakali na pomoč, globoko v jami Tham Luang na severu Tajske, bo upodobljena za male ekrane. Ameriška televizija CNN poroča, da naj bi fantje in trener podpisali pogodbo z ameriško produkcijsko hišo Netflix, ki namerava po neverjetni, a tudi tragični zgodbi - med reševanjem je življenje namreč izgubil potapljač -  posneti televizijsko serijo.

Dramatično reševanje so spremljali ljudje po vsem svetu, le sedem mesecev po srečni vrnitvi dečkov, pa se na knjižnih policah nahaja že šest knjig o reševanju, v delu pa je tudi film, ki bo premierno luč ugledal na prvo obletnico reševanja, julija letos.

Mladi nogometaši in trener so 23. junija 2018 ostali ujeti v jami, po tem, ko jim je izhod preprečilo močno deževje. Ekipa je v nemogočih razmerah preživela 18 dni zahvaljujoč mirni zbranosti 25-letnega trenerja Ekkapola Čantawonga, ki je dečke naučil kako iz stene pridobivati svežo vodo, kam hoditi na stranišče ter kako se umiriti in ohranjati energijo.

Po rešitvi so mladi nogometaši postali pravcate zvezde. Med drugim so spoznali celo slavnega švedskega nogometača balkanskih korenin Zlatana Ibrahimovića.