Nerodno

Donald Trump preimenoval prvega moža Appla

J.P.
7. 3. 2019, 10.35
Posodobljeno: 7. 3. 2019, 10.39
Deli članek:

Po Jeffu Bozu se je zgodil še Tim Apple.

Profimedia
Tim Cook in Donald Trump v sredo v Beli hiši

Ameriški predsednik Donald Trump in izvršilni direktor Appla Tim Cook sta v preteklosti že uživala v napetosti, ki bi jo lahko rezal z nožem, a tako hudo še ni bilo. Na srečanju ameriškega svetovalnega odbora za politiko delovne sile (American Workforce Policy Advisory Board) v sredo v Beli hiši, beseda je tekla o mestu tehnologije v izobraževanje, je Trump Cooka preimenoval v Apple.

Napaka?

Trump ima vzdevke za vrsto ljudi. Večinoma za takšne, ki mu niso pretirano pri srcu, denimo senatorko Elizabeth Warren ter njegova bivša tekmeca v predsedniški dirki Hillary Clinton in Bernieja Sandersa. Da je obraz Amazona Jeff Bozos postal Bozo, se ima zahvaliti svojemu lastništvu Washington Posta, ki pri pisanju o Trumpovi administraciji ni štedil s kritikami, poroča CNBC. Vendar pa Tim Cook še nikoli poprej ni bil Tim Apple, zaradi česar je mogoče soditi, da se je ameriški predsednik le zmotil. Nekaj podobnega se mu je zgodilo lani, ko je izvršno direktorico Lockheed Martina Marillyn Hewson preimenoval v Marillyn Lockheed.

Trump je v preteklosti večkrat kritiziral Apple. Leta 2016 je celo pozval k bojkotu izdelkov tega podjetja, ker za FBI niso odklenili uporabnikovega iPhonea. Dejal je tudi, da je zaradi tega prodal svoje delnice.

Cook se je lani udeležil Trumpove prve državniške večerje, skupaj sta večerjala spet nekaj mesecev pozneje.