Šolska prehrana

Na reški osnovni šoli otrokom postregli mineštro z živimi črvi

R.T.
6. 3. 2019, 13.01
Posodobljeno: 6. 3. 2019, 13.07
Deli članek:

Otroke v podaljšanem bivanju je pričakalo neprijetno presenečenje.

Profimedia
Poleg fižola, ječmena in suhega mesa so v mineštri bili tudi črvi (fotografija je simbolična).

Zgodilo se je v ponedeljek. Otroci v podaljšanem bivanju Osnovne šole Dolac na Reki so v mineštri odkrili gomazeče črve. Osebje, ki jim je hrano postreglo, jih ni opazilo. Obrok je bil prekinjen, a očitno ne dovolj zgodaj. Kot poroča spletna stran Riječanin, so nekateri otroci doma bruhali in se pritoževali zaradi bolečin v trebuhu.

Očitno ne gre za enkraten primer: starši naj bi bili s hrano v podaljšanem bivanju že nekaj časa nezadovoljni, prebavne težave pa menda niso bile redkost.

Pričakujejo, da bodo ukrepali

V osnovni šoli so priznali, da so bili v mineštri poleg fižola, ječmena in suhega mesa tudi črvi. O tem so obvestili pristojni inštitut za javno zdravje, ki je vzel vzorec za testiranje. Obvestili so tudi dobavitelja, podjetje Blato 1902. d. d. Preiskava je že v teku, staršem se za neprijetnosti opravičujejo, so sporočili.

Kot poroča omenjena spletna stran, starši niso zadovoljni z odzivom osnovne šole. Prepričani so namreč, da bi morala šola nemudoma prekiniti sodelovanje z dobaviteljem hrane. Kaj več se še mora zgoditi, da bodo to storili, se sprašujejo. "To je primer, ki ne terja strpnosti in razumevanja, temveč odločno reakcijo šolskih, nadzornih in pravnih inštitucij," so dejali za spletno stran Riječanin.