Divje živali

1.500 živih želv je zavil v lepilni trak in jih stlačil v kovčke

B.K.
9. 3. 2019, 14.02
Deli članek:

Kovčke so našli na letališču v Manili.

Facebook
Uboge živali je zavil kar v lepilni trak.

Filipinska policija je sporočila, da je na letališču Ninoy Aquino v prestolnici Manili našla štiri kovčke, ki so vsebovali 1.529 živih želv. Uboge živali so bile zavite v lepilni trak in stlačene v kovčke.

Nenavadna prtljaga je pripotovala iz Hong Konga, njen lastnik pa je ob pristanku ni poiskal. Kovčki so tako ostali v prostoru za prtljago, kjer jih je zasegla letališka policija.

Želve naj bi bile vredne okoli 4,5 milijona filipinskih pesov, kar znese dobrih 75.000 evrov. Gre namreč za priljubljene eksotične živali, ki jih ljudje uporabljajo tako za ljubljenčke kot v kuhinji.

Facebook
Skupna vrednost želv na črnem trgu naj bi bila okoli 75.000 evrov.

Filipinska zakonodaja je sicer do tihotapcev živali neprizanesljiva. Če bodo nepridiprava našli, mu grozi do dve leti zapora in do 200.000 pesov kazni.

Tihotapljenje divjih živali in ogroženih rastlin je sicer velik problem v jugovzhodni Aziji. Na Filipinih so samo lani zasegli 250 gekov, 254 kosov koralnega grebena in več drugih plazilcev. Letos so filipinski cariniki zasegli že 63 legvanov, kameleonov in bradatih agam.