Svet

Trump in Kim sta se sladkala s kimčijem in lava tortico

S.R./STA
27. 2. 2019, 17.48
Posodobljeno: 27. 2. 2019, 18.36
Deli članek:

Ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un sta današnje snidenje v Hanoju kulinarično popestrila s hruškovim kimčijem in čokoladno lava tortico

Reuters
Donald in Kim na večerji.

Voditelja sta večerjo v hotelu Sofitel Legend Metropole pričela s koktajlom iz rakcev. Za glavno jed so jima postregli hruškov kimči in mariniran goveji steak na žaru, za sladico pa sta se posladkala s čokoladno lavo torto, so sporočili iz Bele hiše. Ob večerji sta se Kim in Trump odžejala s punčem iz posušenega kakija in medu. 

Trump in Kim v Hanoju nadaljujeta pogovore o denuklearizaciji Korejskega polotoka. Srečanje se bo nadaljevalo v četrtek. To je njun drugi vrh, prvič sta se srečala junija lani v Singapurju, kar je bilo sploh prvo srečanje aktualnih voditeljev sprtih držav.

Bela hiša je sicer dopisnikom agencij AP, Reuters in Bloomberg ter časopisa Los Angeles Times prepovedala pokrivanje današnje večerje, ker so pred tem glasno zastavljali neprijetna vprašanja predsedniku ZDA.

Predsednik največje demokracije na svetu se v Vietnamu srečuje s predsednikom totalitarne države, kjer svobode tiska ne poznajo. Za ameriške medije je tako toliko bolj presunljivo, da so novinarje izključili na zahtevo predsednika ZDA. Trumpa je pogrelo, ker so mu med fotografiranjem s Kimom novinarji kričali vprašanja o današnjem zaslišanju nekdanjega odvetnika in tesnega sodelavca Michaela Cohena v kongresu.