Županijsko tožilstvo v Zagrebu je obtožilo 60-letnega Mamića, da je kot član izvršnega odbora, nato pa tudi kot izvršni podpredsednik kluba Dinamo, med septembrom 2002 in marcem 2007 v Zagrebu in Celovcu imel pooblastila za razpolaganje z denarjem, ki je bil shranjen v banki v Avstriji, so objavili na spletni strani tožilstva.

Čeprav je bil obvezan skrbeti za zakonsko uporabo klubskih finančnih sredstev, je uporabil Dinamov denar za osebne potrebe, so dodali. Poudarili so, da je z računa kluba na svoj račun nakazal nekaj več kot 97.000 evrov, še skoraj 2,2 milijona evrov pa je dvignil v gotovini in je klub oškodoval za nekaj manj kot 2,3 milijona evrov. Tožilstvo predlaga, da bi Mamiću odvzeli na ta način pridobljeno materialno korist.

Predlagali so tudi, da se nova obtožnica združi s primerom, ki proti Mamiću ter še nekaterim osebam poteka na sodišču v Osijeku zaradi podobnih kaznivih dejanj.

Osiješko sodišče je nekdanjega predsednika hrvaške nogometne zveze Mamića nepravnomočno obsodilo na šest let in pol zapora zaradi finančnih malverzacij v Dinamu, a je Mamić pred tem pobegnil v BiH, da bi se izognil priporu, ki je na Hrvaškem obvezen do pravnomočne sodbe v primeru, če nepravnomočna sodba prinaša najmanj pet let zapora.

Na zaporno kazen je obsojen zaradi oškodovanja zagrebškega kluba za najmanj 15,3 milijona evrov in hrvaškega državnega proračuna za skoraj 1,6 milijona evrov. Proti Mamiću je v Osijeku vložena tudi druga obtožnica zaradi finančnih malverzacij v Dinamu.

BiH je januarja letos dokončno zavrnila zahtevo Hrvaške za izročitev Mamića, ki ima poleg hrvaškega tudi državljanstvo BiH. Obstaja pa možnost, da bo Mamić, v primeru pravnomočne zaporne kazni na Hrvaškem, prestajal kazen v zaporu v BiH.