Britje

Kdo je ugriznil Junckerja?

G.G.
21. 2. 2019, 10.18
Posodobljeno: 21. 2. 2019, 10.22
Deli članek:

Britanska premierka Theresa May je včeraj ponovno obiskala predsednika Evropske komisije Jeana-Claudea Junckerja.

Reuters
Theresa May in Jean Claude Juncker.

Zadnji obisk britanske premierke v Bruslju je bil polomija, včeraj je bilo nekoliko bolje. Vsaj na koncu obiska sta ponovila, da se je treba izogniti trdi meji na irskem otoku, hkrati pa zagotoviti enotnost tako evropskega enotnega trga kot tudi Velike Britanije. Dogovorila sta se še, da bosta glavna pogajalca Michel Barnier in Stephen Barclay nadaljevala iskanje možnosti za rešitev zapleta, nato pa jih bosta Mayeva in Juncker v tem procesu znova preučila.

FOTO: Juncker z »irsko« kravato ponižal Thereso May: Ne pomeni ne

Profimedia
Posledice jutranjega zdrsa britvice.

Če je Juncker decembra Mayevo pričakal v provokativni zeleni (Irska) kravati in bil do nje precej zadržan, je bil včeraj njegov modni dodatek obliž na obrazu. Odhajajoči šef evropske komisije je britanski premierki pokazal obliž in ji razložil, da se je urezal pri jutranjem britju. »Nočem, da bi mislili, da je gospa Mayeva kriva za poškodbo na mojem obrazu,« se je pošalil izkušeni politik, ki s svojim išiasom in nekonvencionalnimi prijemi (trepljanje, poljubčki in druga presenečenja) pogosto poskrbi za zabavo ali zgražanje javnosti.

Profimedia
Jean-Claude Juncker in Theresa May.

Reuters
Tako je Juncker nedavno presenetil vodji liberalcev (ALDE) Guya Verhofstadta.

Reuters
Ena, dva, tri, ... zmaga. Juncker v družbi z belgijskim premierjem Charlesom Michelom (v sredini) in estonskim premierjem Jurijem Ratasom.