Ustavilo se mu je srce

»Zvezdnik« resničnostnega šova Moje 300-kilogramsko življenje ni dočakal 30. leta

R.T.
20. 2. 2019, 13.03
Posodobljeno: 20. 2. 2019, 13.16
Deli članek:

V 29. letu starosti se je poslovil »zvezdnik« resničnostnega šova Moje 300-kilogramsko življenje.

Profimedia
Sean v času resničnostnega šova.

Sean Milliken iz mesta Cameron Park v Kaliforniji je v nedeljo zaradi zapletov po okužbi umrl v bolnišnici, je sporočil njegov oče. Upal je, da bo doživel vsaj 30. rojstni dan, a se mu želja ni uresničila. »V nedeljo je imel težave z dihanjem, uspešno so ga oživili, a mu je malo pozneje zastalo srce,« je na facebook zapisal oče in dodal, da je bil njegov sin »dober človek,« ki je imel »dobro srce.«

Profimedia
Sean v času resničnostnega šova.

Sean se je večji del otroštva ubadal s težavami s telesno težo, vse skupaj pa se je začelo, ko sta se ločila njegova starša. V srednji šoli, ko je zaradi poškodbe obležal v postelji, se je zredil na krepkih 181 kilogramov, v poznejših letih pa je v nekem obdobju tehtal kar 408 kilogramov, zaradi česar na nogah ni zdržal niti 30 sekund naenkrat. V resničnostnem šovu Moje 300-kilogramsko življenje je nastopil leta 2016. Takrat je izjavil tudi, da si želi na operacijo v Houston, saj ga plaši misel, da ne bo doživel niti 30 let. Ni sicer jasno, ali se je v Houston pozneje odpravil. 

Profimedia
Sean ni doživel 30. rojstnega dne.

»Vsako jutro se moram soočiti z realnostjo svojega življenja,« je nekdaj dejal Sean. Bil je tako zajeten, da je moral urinirati v vedro ob postelji, saj ni zmogel poti do stranišča. »Lahko vstanem, a lahko naredim le par korakov, zato se ne glede na vse raje zadržujem kar v postelji,« je še izjavil v enem od televizijskih prispevkov. Do leta 2017 je zanj skrbela njegova mama Renee, ki pa je nato umrla. Potreboval je stalno nego, mama pa ga je morala, kot je pred smrtjo pojasnila sama, umivati »od glave do peta.« Informacija, koliko je Sean tehtal pred smrtjo, je pred javnosti zaenkrat ostala skrita.