Samomorilski napadalec

V napadu ubitih 20 vojakov iranskih revolucionarnih sil

B.K./STA
13. 2. 2019, 19.50
Posodobljeno: 13. 2. 2019, 19.50
Deli članek:

V samomorilskem napadu na jugovzhodu Irana je bilo danes ubitih najmanj 20 pripadnikov iranskih revolucionarnih sil, še 20 pa je ranjenih, je poročala iranska tiskovna agencija Irna.

Reuters
Iranska Revolucionarna garda.

Odgovornost je prevzela ena od lokalnih džihadističnih skupin.

"Vozilo, polno eksploziva, je eksplodiralo v bližini avtobusa, ki je prevažalo pripadnike revolucionarnih sil med vasema Kaš in Zahedan v provinci Sistan-Balučistan," so sporočili iz te specialne enote iranske vojske. Števila mrtvih niso sporočili.

Je pa Irna ob sklicevanju na neimenovani vir poročala, da jih je bilo v tem terorističnem napadu ubitih 20, še 20 pa ranjenih.

Odgovornost je prevzela džihadistična skupina Džaiš al Adl, ki jo Teheran obravnava kot teroristično skupino. To sestavljajo nekdanji člani skrajne sunitske skupine, ki je do leta 2010 v provinci Sistan-Balučistanu vodila upor.

Ta provinca ob meji s Pakistanom in Afganistanom je sicer pogosto prizorišče krvavih spopadov med pripadniki iranskih sil in balučistanskimi separatisti ali džihadističnimi skupinami. V zadnjih mesecih so bili tarča več napadov tudi pripadniki revolucionarnih sil.