Požar v Parizu

Sosedu zažgala stanovanje in povzročila smrt desetih ljudi

G.G.
6. 2. 2019, 11.09
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 11.13
Deli članek:

Včerajšnji požar v osemnadstropni stavbi v Parizu je bil najverjetneje podtaknjen. Umrlo je deset ljudi.

Profimedia
Pri gašenju in reševanju je sodelovalo več kot 200 gasilcev.

Eden od stanovalcev je za lokalne medije povedal, da bi lahko požigu botroval njegov spor s stanovalko. Quentin L. pravi, da je soseda glasno nažigala glasbo, kar se ni zgodilo prvič. Opozoriti jo je nameraval, naj vendarle nekoliko utiša glasbo, saj je že pozna ura. Ko je potrkal na njena vrata, mu ni odprla, na njegovo uho so priletele le grobe psovke.

Quentin, ki je po poklicu gasilec, je poklical policijo in jim razložil, da je hrup neznosen. Policisti so mu vrnili klic čez 40 minut in mu pojasnili, da so že pred dnevi bili na tem naslovu. Ker tokrat hrup ne presega najvišje dovoljene meje, ne morejo posredovati so dejali in mu svetovali, naj raje zapusti stavbo in se ne spušča v konflikt s problematično sosedo.

Gasilec jih je res upošteval in s partnerko za nekaj ur odšel k prijateljem.

Ko se je vrnil, je sosedo srečal na stopnišču. Zaželela mu je srečo in ga spomnila, da ima kot gasilec najbrž rad ogenj. Quentin je že čez nekaj trenutkov zavohal dim. Ko je pritekel do drugega nadstropja, so po hodniku že poplesovali plameni. Pomagal je pri reševanju ljudi, medtem pa je še poklical na pomoč poklicne kolege.

Profimedia
Goreti je začelo v drugem nadstropju, požar pa se je hitro razširil po stavbi v premožni pariški četrti.

Sosedje so mu kasneje povedali, da je omenjena soseda poskušala razbiti vhodna vrata njegovega stanovanja, ker pa ji to ni uspelo, je zagrozila, da bo zažgala njegovo stanovanje in to očitno tudi storila.

Policisti so domnevno požigalko, ki je imela v preteklosti psihične težave, prijeli in jo zaslišali. V požaru je umrlo deset ljudi.