Germania

Nemški letalski prevoznik končal v bankrotu, vozovnice neveljavne

B.K.
5. 2. 2019, 08.54
Posodobljeno: 5. 2. 2019, 08.55
Deli članek:

Podjetje s sedežem v Berlinu je odpovedalo vse lete in potnikom svetovalo, naj poiščejo nove rešitve za svoja potovanja.

Profimedia
Letalo družbe Germania.

Nemški letalski prevoznik Germania je uradno vložil vlogo za začetek stečajnega postopka, po tem, ko je padel v "kratkoročne probleme z likvidnostjo". To je bila "edina možnost," ki so jo v podjetju imeli, je za nemške medije dejala direktorica Karsten Balke.

Potniki, ki so pri družbi že kupili vozovnice, se lahko zdaj z njimi obrišejo pod nosom, saj "nažalost nimajo možnosti zahtevati alternativnih potovanj," so še sporočili iz podjetja. Kratko so potegnili tudi delavci, saj jim po slabem poslovnem rezultatu niso izplačali januarskih plač.

Direktorica je za finančni neuspeh 'okrivila' visoke cene goriva, padec evra proti dolarju in nepričakovano visoke stroške vzdrževanja.

Letalski prevoznik je opravljal lete na približno 60 različnih destinacij v Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu. Letno se je z njihovimi letali peljalo več kot štiri milijone potnikov.

Germania pa ni prvi propadli nemški letalski prevoznik. Pred letom dni je bankrotiral tudi Air Berlin, ki od takrat dalje več ne leti.