Metuzalemski volilci

Na volilnem seznamu 165 let star moški

G.G.
21. 1. 2019, 20.13
Deli članek:

Pred lokalnimi volitvami v Turčiji so opozicijske stranke opozorile na anomalije na seznamih volilnih upravičencev.

Wikipedia
Najstarejšji na seznamu volilnih upravičencev se je rodil v času sultana Abdülmecida I.

Na seznamu je več kot 6000 registriranih volilcev, ki štejejo več kot 100 let. Nekaj je celo starejših od 116 let, kolikor šteje trenutno najstarejša oseba na svetu.

Najbolj izstopajo metuzalemski volilci. Prvak je 165 let stari Ayse Ekici, domnevno rojen leta 1854, v času sultana Abdülmecida I. Opozicijske stranke so našle še nadobudne volilce, stare 149, 147 in 146 let.

Skrajno sumljivi so tudi volilci, ki so registrarani na istem naslovu. V nekem stanovanju naj bi tako prebivalo oz. bilo tam prijavljeno kar okoli 1000 volivcev. Nekateri so prijavljeni tudi na naslovih stavbi, ki so še v gradnji.

Lokalne volitve bodo potekale marca in bi bile lahko resen preizkus za vladajočo Stranko za pravičnost in razvoj (AKP), saj državo tare stagnacija gospodarstva.

Opozicijske stranke menijo, da so anomalije v prid vladajoči Erdoganovi stranki, a ti trdijo, da bili v teh volilnih okrajih še na slabšem. Očitne nepravilnosti, ki bi lahko zrasle tudi na zelnikih "inovativnih" lokalnih politikov, bodo poskušali odpraviti v naslednjih dneh, so zatrdili v obeh strankah.