Dolg dan

FOTO: Izlet v arktični pekel: po 16 urah trepetanja v letalu so jih odpeljali nazaj domov!

S.R.
21. 1. 2019, 17.17
Deli članek:

Potniki na letu letalske družbe United Airlines so zaradi zdravstvenih tegob enega od potnikov in posledičnih tehničnih težav na letalu obtičali na mrazu.

Twitter
16 ur je bil to njihov dom.

Letalo s 250 potniki na krovu je v soboto vzletelo v Newarku v ameriški zvezni državi New Jersey. Poleteti bi moralo v Hongkong, a je zaradi zdravstvenih težav enega od potnikov zasilno pristalo na letališču Goose Bay v kanadski provinci Nova Fundlandija in Labrador. Takrat se je trpljenje šele začelo. 

Reševalci so potnika evakuirali in ga prepeljali v bolnišnico, letalo pa domnevno zaradi nizkih temperatur, ki so se spustile tudi pod - 30 stopinj Celzija, ni moglo več vzleteti. Kot je poročal BBC, so zaradi sibirskega mraza na letalu zamrznila vrata. Bila je noč, na odročnem letališču pa v teh urah ni bilo na voljo carinskega uradnika, zato so morali potniki ostati v letalu. Po desetih urah trpljenja, ko so nebogljeni trepetali pod odejami, ki so jih razdelile stevardese, jim je začelo zmanjkovati tudi pitne vode in hrane, a so jih letališki uradniki rešili z malico iz ene od kanadskih verig hitre prehrane, ki slovi predvsem po dobri kavi in krofih. Vse bolj jeznih potnikov, ki so se vsi po vrsti pritoževali, da odgovorni pri ogrevanju preveč »zategujejo pas,« to ni pomirilo. Po 16 urah zmrzovanja so jih premestili na drugo letalo, ki jih je v nedeljo sredi popoldneva odpeljalo nazaj v Newark, od koder so dan pred tem krenili. Hongkong je bil še daleč. 

»Bil je dolg, dolg, dolg, dolg dan,« je na twitterju zapisal eden od potnikov.