Izginila je

FOTO in VIDEO: Neverjetno: sneg je "pogoltnil" planinsko kočo

T.L.
21. 1. 2019, 11.35
Posodobljeno: 21. 1. 2019, 12.05
Deli članek:

Sneg je namreč povsem zakril in prekril trinadstropno hišo, ki je postavljena na 2136 metrih nadmorske višine.

Reuters
To niso bili redki prizori v Avstriji v zadnjih dneh: sneg se ni zaustavil pred ničemer.

V petek je nekaj snega prineslo tudi v naše kraje, kot pa napovedujejo vremenoslovci, lahko novo pošiljko snega pričakujemo že v teh dneh.

In če je bilo pri nas snega bolj kot le le za "pokušino", pa tega ne morejo reči v Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji, na Češkem, Slovaškem, v Bosni in Hercegovini in še kje.

Tudi v prihodnjih dneh v Evropi ni pričakovati posebne otoplitve glede na napovedi, saj se bo na območju zahodne, osrednje in jugozahodne Evrope in Sredozemlja do konca meseca zadrževalo zelo hladno in dinamično vreme, napoveduje portal Severe Weather Europe. 

Od nočne more do pravljice

Iz Avstrije so v zadnjih desetih dneh prihajale vznemirjujoče informacije in fotografije o razmerah v delu države. Sneg je zahteval več človeških življenj, odrezal celotne vasi in zaselke od civilizacije, običajno življenje se je ustavilo in ponekod povsem zaustavilo.  

Kljub vsem težavam in tudi tragedijam, ki jih lahko pripišemo ogromnim količinam zapadlega snega, pa so hkrati nastali tudi neverjetni prizori: eden takšnih je helikopterski posnetek s planine Eisenerzer Reichenstein v avstrijskih Alpah, ki prikazuje razliko med planinskim domom pred in po snegu. Sneg je namreč povsem zakril in prekril trinadstropno hišo, ki je postavljena na 2136 metrih nadmorske višine.  Čeprav so se morali zaradi snežnih plazov prebivalci iz bližnjega mesteca Eisenerz začasno preseliti, je prizor hiše, ki je dobesedno ujeta v snegu, naravnost neverjetna.