Trčenje

Razkril je prve besede princa Philipa po nesreči

T.L.
18. 1. 2019, 14.15
Posodobljeno: 18. 1. 2019, 14.23
Deli članek:

Princa še opazujejo, v drugem vozilu, udeleženem v trčenju je tudi deset mesecev star dojenček.

Profimedia
Princ Philip je doživel prometno nesrečo.

Po četrtkovi prometni nesreči vojvoda edinburški, princ Philip (97), okreva doma. Pregledali so ga zdravniki in ugotovili, da na srečo nima poškodb. Bodo pa njegovo zdravstveno stanje spremljali še vsaj 48 ur, da bi se prepričali, da ni prišlo do pretresa možganov ali drugih notranjih organov.  

Britanski tabloid Daily Mail poroča, da je princ še vedno v šoku po dogodku. V trčenju je bil udeleženo njegovo vozilo znamke land rover in ford kia. V drugem vozilu sta se peljali dve ženski in desetmesečni otrok. Tudi otrok jo je odnesel brez poškodb, medtem ko si je ena od žensk zlomila roko, druga pa poškodovala koleno. Obe so zadržali v bolnišnici.

Prvi, ki je na kraju nesreče pomagal princu, je bil odvetnik Roy Warne (75). "Princ je v prevrnjenem avtu ležal na boku, ko se pristopil do njega, me je vprašal: 'Kam naj dam nogi, kaj bom z nogami?' ... Nekako sam ga uspel izvleči ven, takoj je pričla policija in opravila alkotest - dokazano je, da ni pil ... Na rokah sem imel Philipovo kri ... ," je za tabloid povedal odvetnik. 

Princ je dejal, da je do trčenja prišlo, ker ga "je zaslepilo sonce". Ob nesreči, ki na srečo ni zahtevala smrtnih žrtev, pa se je v britanski javnosti pojavilo veliko vprašanj, zakaj princ pri svojih letih še vozi avto in s tem predstavlja grožnjo za druge ljudi na cesti. Posnetki s kraja dogodka kažejo, da ni šlo za nežen trk, ampak resno prometno nesrečp z dvema prevrnjenima voziloma. 

Revija Zvezde
Kraljica in princ Philip