V samomorilskem napadu na koalicijske sile pod vodstvom ZDA v sirskem mestu Manbidž je bilo v sredo ubitih 19 ljudi, med njimi več ameriških vojakov, številni so ranjeni. Odgovornost za napad je prek svoje tiskovne agencije Amak prevzela skrajna skupina Islamska država.

Kot je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice, se je v restavraciji v središču Manbidža razstrelil samomorilski napadalec. Tarča napada je bila sicer po navedbah observatorija patrulja koalicijskih sil, ki jih vodijo ZDA. 

V eksploziji je umrlo 19 ljudi. Koalicijske sile so sporočile, da so med žrtvami tudi ameriški vojaki, niso pa navedle, koliko. Sirski observatorij pa je sporočil, da so bili ubiti štirje Američani. Dva sta umrla v eksploziji, dva pa sta hudim poškodbam podlegla v bolnišnici. 

Glede na statistične podatke Pentagona gre za najhujše izgube med ameriškimi vojaki v Siriji od ustanovitve koalicijskih sil leta 2014. 

Poleg Američanov so bili v napadu ubiti tudi civilisti in pripadniki Sirskih demokratičnih sil, je še sporočil observatorij.