Prijavili so ga

Na Facebooku žalil policiste in "fasal" kazen

R.T.
15. 1. 2019, 21.21
Posodobljeno: 15. 1. 2019, 23.22
Deli članek:

Med drugim je jezni 50-letnik policistim očital, da so tako revni, da ne vedo, kaj so škampi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zaradi žaljenja policije na družbenem omrežju Facebook je na Hrvaškem sodnik za prekrške obsodili 50-letnega moškega iz Koprivnice.  Moški, očitno nezadovoljen z nedavno prijavo zaradi prometnega prekrška, je policiste žalil na družneme omrežju, njegova objava pa je bila vidna vsem uporabnikom tega družbenega omrežja.

"Ko te o prometnih predpisih uči nekdo, ki v življenju ni prevozil 20.000 kilometrov ... To lahko naredi le uniforma, ne izkušnje. Je*** vam mater, dre****! Miloš in ostali dr*****, malomeščanski kmetje! Počasna je roka pravice, ampak dolga ... " je napisal v prvi objavi.  

V drugi objavi pa je pisal o tem, kako revni so policisti. "Policisti verjetno ne bi vozili avto, če ne bi delali v policiji ... Ampak pomembno je, da krojijo usodo drugim ... Bedniki! Reveži! Jaz imam avto od 16. leta in pet milijonov prevoženih kilometrov. Seveda jih to je**. Po 100.000 kunah kazni, ki so mi jih napisali, lažnivci ... Na koncu  samo pijejo pijačo in so vsem dolžni. Je*** te ljudi v uniformah! Smešno! Pojdi po kruh in mast, na tem si odrastel! Nimaš pojma, kaj so škampi," je očitno razburjen 50-letnik zapisal o policistih.

Moškega je očitno nekdo prijavil in primer je končal pri sodniku za prekrške v Koprivnici. Na pozive sodišča se 50-letnik ni odzval, zdaj pa so ga kaznovali s 612 kunami (82 evri) kazni. Če bo plačal 408 kune ali 54 evrov, kar je znesek dveh tretjin kazni, mu bo sodnik preostali znesek spregedal, Bo pa moral plačati še 300 kun sodnih stroškov.