Ne bo pozabljena

FOTO: Zadnje slovo od kruto umorjenega mladega dekleta

T.L.
12. 1. 2019, 19.08
Posodobljeno: 12. 1. 2019, 19.13
Deli članek:

Še zadnjič so se poslovili od danske študentke Louise Vesterager Jespersen, ki je bila s prijateljico umorjena v Maroku.

Facebook
V Maroku kruto umorjena Danka Louisa Vesterager Jespersen.

Desetina ljudi, med katerimi je bil tudi danski premier Lars Lokke Rasmussen, se je še zadnjič poslovila od kruto umorjene danske študentke Louise Vesterager Jespersen, ki je v decembru izgubila življenje v Maroku. Od Louise so se poslovili v njenem domačem mestu Ikast v zahodnem Jutlandu.

Reuters
Zadnje slovo od Vesterager Jespersenove.

Ob vznožju gore Toubkal v gorovju Atlas so našli trupli 28-letne Norvežanke Maren Ueland in 24-letne Danke Louise Vesterager Jespersen. Obe sta imeli prerezan vrat, umorjeni pa sta bili na osamljenem kraju v bližini vasi Imlil. Maren in Louise sta bili v Maroku na počitnicah. 

Aretirali so več kot 20 ljudi

V povezavi z dvojnim umorom, ki ga obravnavajo kot "terorizem", so oblasti v Maroku aretirale več kot 20 oseb. Med aretiranimi je tudi Švicar s prebivališčem v Maroku. Prijeli so ga 29. decembra v Marakešu zaradi suma, da je povezan z osumljenima za smrt skandinavskih turistk. V preiskavi se je izkazalo, da je sodeloval pri novačenju in usposabljanju državljanov Maroka in držav, ki ležijo južno do Sahare za izvajanje terorističnih akcij v Maroku. 

Reuters
Lars Lokke Rasmussen na pogrebu.

"V imenu Danske in vlade želim izraziti najglobje sožalje in obljubljam, da Louisa nikoli ne bo pozabljena," je dejal Rasmussen na pogrebu. "Čeprav bolečino težko prenesemo, pa se ne smemo predati," je dejal v izjavi, ki jo je prenašala tudi danska televizija TV2. 

Norveško študentko bodo pokopali 21. jauarja v mestu Jaeren na zahodu Norveške.

Reuters
Zadnje slovo od mlade Loiuse.