Kaos

Politika se krega, ljudje pa soočajo z življenjem, ki prehaja iz ene krize v drugo

T.L./STA
12. 1. 2019, 18.40
Posodobljeno: 12. 1. 2019, 18.44
Deli članek:

Tisoči v Londonu zaradi zmešnjave pred brexitom pozivajo k razpisu predčasnih parlamentarnih volitev.

Profimedia
Zadnja kriza, ki je nastala zaradi negotovosti brexita, je med drugim udarila zlasti zdravstveni in šolski sistem.

V Londonu je med 5000 do 10.000 protestnikov britansko vlado Therese May danes pozvalo k razpisu predčasnih parlamentarnih volitev zaradi kaosa, v katerega je država zašla zaradi bližajočega se datuma izstopa države iz EU. Vprašanje, ali podpreti sporazum o tem z EU ali ne, je razdelilo ljudi, zmeda je vse večja.

Profimedia
Protestniki zahtevajo predčasne volitve.

Medtem ko se politika prepira glede ločitvenega sporazuma o urejenem izstopu Velike Britanije iz EU, o katerem bo po načrtih parlament glasoval v torek, se ljudje soočajo z življenjem, ki prehaja iz ene krize v drugo. Zadnja, ki je nastala zaradi negotovosti brexita, je med drugim udarila zlasti zdravstveni in šolski sistem, je opozoril vodja sindikata delavcev Steve Turner.

"Vlada nima več nobenega stika z vsakodnevnimi težavami in skrbmi večine ljudi v državi," je izpostavil, zato je prav, da dobijo novo. Pozivom so se pridružili tudi predstavniki francoskega gibanja rumenih jopičev, ki sicer zaradi nezadovoljstva nad delom francoskih oblasti v domači državi protestirajo deveto soboto zapored.

V Veliki Britaniji, ki naj bi iz EU izstopila marca, so pod vse večjim pritiskom, da se bo to zgodilo brez dogovora z unijo oz. nenadzorovano. Že sama napoved tega je državi prinesla kaotične razmere.