Pozno zvečer

VIDEO: Le nekaj ur po umiku Američanov so na Damask padle izraelske rakete

T.L.
12. 1. 2019, 09.27
Posodobljeno: 12. 1. 2019, 09.53
Deli članek:

Izrael že dlje časa izvaja napade v Siriji, saj, kot trdijo, se na takšen način bori proti vplivu Irana, ki v Siriji podpira predsednika Bašarja al-Asada.

Reuters
Izraelski napad konec decembra lani.

Le nekaj ur po objavi skope novice o začetku umika ameriških sil iz Sirije so izraelska vojaška letala izstrelile več raket na sirsko glavno mesto Damask, so sporočili sirski državni mediji.

Večino "sovražnih" raket je prestregla sirska protizračna obramba, ena raketa pa je zadela skladišče na mednarodnem letališču v Damasku, še poroča agencija Sana. Tiskovni preddstavnik ministrstva za promet je dejal, da zaradi napada letalski promet v Damsku ni utrpel posledic. Podatkov o morebitnih žrtvah in ranjenih ni.

Sicer pa so v petek ZDA objavile, da so začele s procesom umika sil iz Sirije. V sporočilu ni bilo dodatnih informacij glede časovnega okvirja in lokacij sil, ki se umikajo.

Izrael že dlje časa izvaja napade v Siriji, saj, kot trdijo, se na takšen način bori proti vplivu Irana, ki v Siriji podpira predsednika Bašarja al-Asada.  O zadnjem izraelskem napadu so iz Sirije sicer poročali 25. decembra lani, ko so bili  raketnem napadu poškodovani trije sirski vojaki.