Bo krut zločin, ki je oktobra lani pretresel mesto Barron v ameriški zvezni državi Wisconsin, vendarle dočakal epilog. Tistega ponedeljkovega večera so na vrata hiše v Barronu potrkali policisti. Le štiri minute pred tem so namreč iz te hiše prejeli klic v sili, a na slušalki ni bilo nikogar, telefonski operater pa je slišal le hrup nekje v ozadju. V hiši sta jih pričakali trupli 56-letnega Jamesa in 46-letne Denise Closs. Bila sta umorjena, na prizorišču pa ni bilo niti nobenega osumljenca niti strelnega orožja. Še več, kot duh je izginila tudi njuna 13-letna hčerka Jayme

Tistega dne se je začela obsežna iskalna akcija za Jayme. Pristojni organi so vseskozi domnevali, da je deklica še živa in da je v nevarnosti. Po slabih treh mesecih naporov in žalosti so jo včeraj zvečer vendarle našli, poročajo ameriški mediji. 

barron
Profimedia
Jayme je izginila iz doma v mestu Barron.

Shujšana, umazana ... 

Jayme se je včeraj znašla v bližini slabih 100 kilometrov oddaljenega kraja Gordon. »Obljubili smo, da bomo Jayme pripeljali domov, zdaj smo to obljubo izpolnili,« je dejal eden od policistov, ki so preiskovali primer. Policisti so bili z informacijami sicer skopi, a so pojasnili, da bodo več podrobnosti razkrili na današnji tiskovni konferenci. 

So pa določene podrobnosti že izbrskali lokalni mediji. Tako naj bi Jayme našli v manjši skupnosti približno deset kilometrov od Gordona. Tam naj bi na vrata ene od učiteljic na lokalni šoli potrkala gospa, ki je med sprehodom s psom naletela na izginulo deklico. Učiteljica je pojasnila, da je bila Jayme videti shujšana, umazana, nosila pa je za kar nekaj številk prevelike čevlje. »To je Jayme Closs! Pokliči policijo!« naj bi zakričal sosed. Učiteljica je ubogo deklico nato sprejela v svoje domovanje, kjer naj bi ta zavračala vodo in hrano. Po dvajsetih minutah so na kraj prispeli policisti in reševalci, ki so jo odpeljali v bolnišnico. Eden od lokalnih šerifov je dejal, da so kmalu po tem v bližini aretirali eno osebo, ki jo sumijo, da je povezana s tem razvitim primerom.