Čustveno

FOTO in VIDEO: Pred kamerami se je zlomil in napovedal slovo

T.L./STA
11. 1. 2019, 09.05
Posodobljeno: 11. 1. 2019, 09.08
Deli članek:

Za lopar je poprijel pri treh letih, s solzami v očeh pa je Andy Murray pri 31 letih dejal, da bo zaradi poškodb in bolečin končal kariero. Upa, da v Wimbledonu, a bo bržčas odprto prvenstvo Avstralije njegov zadnji turnir.

Profimedia
Čustveni Andy Murray

Andy Murray, ki je bil v dobi Rogerja Federerja, Novaka Đokovića in Rafaela Nadala številka 1 svetovnega tenisa, je napovedal slovo. Škot, ki je za lopar poprijel pri treh letih, je s solzami v očeh pri 31 letih dejal, da bo zaradi poškodb in bolečin končal kariero, upa, da v Wimbledonu, a bo bržčas odprto prvenstvo Avstralije njegov zadnji turnir.

Nekdanji prvi igralec sveta, ki ima za pasom tudi tri turnirje za veliki slam, je lani na OP Avstralije odpovedal nastop in šel na operacijo, tako da se je vrnil šele junija v Londonu. Nato je nastopil le na štirih turnirjih, preden je septembra predčasno končal sezono v Shenzhenu, da bi se osredotočil na okrevanje in vrnitev po poškodbi.

A minuli teden je izpadel v drugem krogu Brisbana, zdaj pa je predčasno, po manj kot uri igre z Đokovićem, končal trening na igriščih Australian Opna. "Lahko sicer igram, a je moja igra zaradi bolečin zelo omejena, zaradi česar v tenisu ne morem več uživati," je dejal v Melbournu in skušal zadržati solze.

"Wimbledon je turnir, kjer bi rad končal kariero, a nisem prepričan, da bom zdržal do tja," je še dejal Murray in dodal, da je storil vse, kar je v njegovi moči, da bi se vrnil.

"A mislim, da bo odprto prvenstvo Avstralije moj zadnji turnir," je menil Murray in zatrdil, da bo v Melbourne Parku nastopil. V prvem krogu ga čaka Roberto Bautista Agut.

"Igral bom. Še vedno lahko igram tenis, ne sicer na ravni, s katero bi bil zadovoljen," je še razmišljal in sklenil: "Bolečine so enostavno premočne, tako ne gre več naprej."

Profimedia
Andy Murray