Smrt

Kanadčanka umrla v zabojniku za obleke

B.K.
10. 1. 2019, 07.59
Posodobljeno: 10. 1. 2019, 08.03
Deli članek:

Tovrstne bizarne nesreče niso nič nenavadnega v tej severnoameriški državi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V zabojniku za rabljene obleke v največjem kanadskem mestu Ontario, so v torek zjutraj našli truplo ženske. Policija na truplu ni našla znakov nasilja, sklepa tudi, da smrt ni bila namerna.

Gre za že sedmo tovrstno nesrečo od leta 2015, kar je nenavadno visoko število. V njih je umrlo nekaj brezdomcev, ki so iskali zatočišče pred mrazom, nekaj tatov in vsaj dve ženski, ki sta umrli med doniranjem starih oblek. Zabojniki, ki jih navadno postavljajo dobrodelne organizacije, imajo v odprtini, kamor ljudje mečejo obleke, zaščitne zobce, ki preprečujejo krajo doniranih kosov oblačil. Leta 2017 je tako izgubila življenje 56-letna ženska, ki je med metanjem oblek v zabojnik padla iz podstavljenega stola in ostala delno ujeta v zaboju. Na podoben način je leta 2015 umrla 45-letnica.

Zadnja žrtev je do torka sicer bil 34-letni moški, za katerega je bil usoden zabojnik v Zahodnem Vancouvru, v katerem je ostal ujet decembra.

Več organizacij je zabojnike že umaknilo, medtem ko druge razmišljajo o alternativah. "Umaknite jih, dobite oblikovalca in na novo oblikujte te stvari," je za kanadsko televizijo dejala Loretta Sundstrom, katere hči je leta 2015 na takšen način izgubila življenje.

Mestne oblasti Toronta so sicer že sporočile, da bodo sprožile preiskavo o ustreznosti tovrstnih zabojnikov.