Šok

Ugrabili ženo najbogatejšega Norvežana, zahtevajo milijone v kriptovalutah

B.K./STA
9. 1. 2019, 12.08
Posodobljeno: 9. 1. 2019, 12.11
Deli članek:

Na Norveškem je pred desetimi tedni izginila soproga norveškega milijonarja, ugrabitelji pa sedaj zahtevajo ogromno odkupnino v kriptovalutah in grozijo, danes poročajo mediji v skandinavski državi, kjer so tovrstna kriminalna dejanja precej redek pojav.

Reuters
Hiša, od koder je bila Anne-Elisabeth Falkevik Hagen ugrabljena.

Norveška policija je za zdaj potrdila le, da je bila na svojem domu v kraju Lorenskog, manj kot 20 kilometrov od Osla, domnevno ugrabljena ženska v drugi polovici šestdesetih let.

Mediji navajajo, da gre za 68-letno Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, soprogo milijarderja, ki je obogatel v poslih z nepremičninami in energijo, izginila naj bi 31. oktobra lani.

Ugrabitelji naj bi terjali plačilo odkupnine v višini devet milijonov evrov v kriptovalutah, piše dnevnik Verdens Gang. V primeru neplačila odkupnine naj bi ugrabitelji, s katerimi naj bi prišlo do nekaj stikov, grozili z nasiljem.

Reuters
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

Soprog ugrabljene, 68-letni Tom Hagen, je glede na lestvico revije Kapital 172. najbogatejši človek na Norveškem. Njegovo premoženje ocenjujejo na 1,7 milijarde kron (174 milijonov evrov). Hagen vlaga v nepremičnine, v lasti pa ima tudi 70 odstotkov dobavitelja električne energije Elkraft, ki ga je soustanovil leta 1992.

Tovrsten kriminal je v bogati skandinavski državi precej redek pojav, tokrat se je tam tudi prvič pojavila zahteva po odkupnini v kriptovalutah. Po svetu je bilo medtem že nekaj primerov zahtev po odkupninah v kriptovalutah.