krutež

Podžupan Trsta pograbil obleke brezdomca in jih odvrgel v koš

Ž.K.
9. 1. 2019, 15.32
Deli članek:

Meščanke in meščani Trsta so zgroženi nad dejanjem Paola Polidorija, podžupana njihovega mesta, ki se je s svojim početjem hvalil celo na facebooku.

Arhiv Novice Svet24.
Osramočeni Paolo Polidori je objavo na facebooku izbrisal.

Podžupan Trsta Paolo Polidori se je pred dnevi na družbenem omrežju Facebook pohvalil, da je z veseljem v smeti vrgel kup smrdečih cunj, ki so pripadale enemu od brezdomcev. Zapisal je še: »Kot normalen meščan skrbim za urejenost našega mesta. Pobral sem njegova oblačila in jih odvrgel.« In dodal še: »Sporočilo je: ničelna toleranca! Želim, da je Trst čist!«

Prebivalce Trsta sram

Kdo je brezdomec?

Svet24
Mihaj Mesej

Mihaj Mesej, 57-letni Romun, v Trstu biva od lani, ko se je tam ustavil na poti v Francijo, kjer naj bi bila njegova družina. Za italijanske medije je povedal, da je dokumente izgubil ali pa so mu jih ukradli.

Toda z njegovim početjem se več kot očitno ne strinjajo njegovi someščani, saj se je na podžupana usul plaz kritik, prebivalci Trsta pa so začeli zbirati oblačila za brezdomca in mu puščati sporočila ter se mu opravičevati za podžupanovo potezo. Paolo Polidori je pozneje objavo na facebooku izbrisal in zapisal, da so njegovo objavo zlorabili in da ni rasist. V svoje opravičilo je navedel, da je brezdomec Romun, ki mu je bilo že odrejeno, da mora zapustiti Trst. Dodal je še, da bo brezdomcu kupil nova oblačila, če bo odšel v zavetišče.

V svetovnih medijih

A pojasnila in opravičila niso preprečila, da se zgodba ne bi razširila kot blisk. O dejanjih podžupana poročajo številni globalni mediji od CNN do BBC, ki izpostavljajo tudi, da je Polidori član desno usmerjene stranke Liga, katerom vodi aktualni notranji minister Matteo Salvini, ki je gonilna sila protimigrantske politike v Italiji.

Twitter
Opravičilo meščanov Trsta.

twitter
Opravičilo meščanov Trsta.