Nemško tožilstvo je danes sporočilo, da je Sirec Alaa S. obtožen, da je 26. avgusta lani skupaj s še enim osumljencem, Iračanom Farhadom A., do smrti zabodel 35-letnega Daniela H. Iračan je še na begu, policija pa je zanj izdala mednarodno tiralico.

V okviru preiskave so zaslišali več kot 100 prič. Na podlagi pridobljenih informacij so ugotovili, da se je napad zgodil, potem ko se je Iračan zapletel v spor z žrtvijo, Sirec se je vključil kasneje, so navedli. Napadalca sta nemškega državljana zabodla v roko in prsni koš. Zabodla sta še enega Nemca, ki je bil huje ranjen, a je preživel. Kaj je povzročilo spor, jim ni uspelo ugotoviti.

V doglednem času bi lahko obtožili še tretjega moškega, Iračana Yousifa A., ki so ga prav tako pridržali po napadu, a so ga zaradi pomanjkanja dokazov izpustili. Še vedno ni jasno, kako je bil vpleten v dogajanje.

Umor je v tem mestu v zvezni deželi Saška sprožil proteste skrajne desnice proti tujcem. Na nasilnih protestih so se skrajni desničarji spopadli z njihovimi nasprotniki, ki so prav tako protestirali. Zabeležili so tudi več napadov na tujce.