Po osmih dneh

VIDEO: Oče ubitega Davida: "Grem do konca!"

R.T.
7. 1. 2019, 14.32
Posodobljeno: 7. 1. 2019, 14.32
Deli članek:

Osem dni po aretaciji se je oglasil Davor Dragičević, oče pokojnega Davida Dragičevića, ki je umrl v nepojasnjenih okoliščinah.

Facebook
Davor Dragičević se je oglasil na facebooku.

30. decembra so se v Banjaluki odvijali protesti, ki jih je organizirala skupina Pravica za Davida (Pravda za Davida). Protestniki so za Davidov uboj okrivili državne in policijske oblati v Republiki Srbski, med najglasnejšimi je bil Davor Dragičević, ki so ga tudi aretirali in kasneje izpustili.

Davor se je po incidentu umaknil iz javnosti, danes pa se je javil na facebooku. Povedal je, da ga še niso uspeli likvidirati in da je ohranil »zdrav razum«. »Lahko me fizično ubijejo,« je bil oster Dragičević, ki pravi, da »pozna resnico«, njegova edina zahteva pa je, da zadevo (uboj njegovega sina) temeljito razišče tožilstvo. Po njegovem mnenju se policija in oblasti bojijo prav tega, zato ni interesa za preiskavo.

»Grem do konca! Z vami ali brez vas. Nikoli ne bom odnehal. Ubili so mojega otroka,« je še dejal Dragičević, ki dodaja, da ne gre le za njegovega sina, ampak za vse starše in otroke v Republiki srbski. 

VIDEO: Pravica za Davida: protestniki na ulicah Banjaluke zahtevajo odstope