Udarila zima

VIDEO in FOTO: Zahodni sosedje se »kopajo« v novozapadlem snegu

S.R.
4. 1. 2019, 20.53
Posodobljeno: 4. 1. 2019, 20.57
Deli članek:

Prebivalce tudi pozimi običajno prijetno toplega Neaplja so včeraj šokirale nizke temperature, do jutra pa jih je pokopal še sneg.

Facebook / Rete Meteo Amatori
Snežne razmere v mestu Capracotta v deželi Molize.

Nekatera območja ob Sredozemskem morju so se včeraj srečala z mrazom in snežnimi plohami. Ta za zimo običajen pojav naj ne bi predstavljal pretirane drame, kleni Slovenec bi se ga bržkone neznosno razveselil in nekateri srečneži so včeraj v soseda lahko vrgli kakšno kepo. A to vendarle ne velja za Neapeljčane, ki so se včeraj odeti v šale in kape trumoma podali na ulice ter s telefoni vestno beležili dogajanje na nebu. Pašo za oči lokalnega prebivalstva in turistov so poleg pobeljenega Vezuva nudili tudi antični Pompeji, ki so se znašli pod belo odejo. 

»Dramatične« razmere v Italiji so se nadaljevale tudi danes. Nekatere predele še vedno pestijo snežne plohe. Na udaru je predvsem vročine vajen jug. Sneg je zjutraj denimo pobelil obale ob mestu Porto Cesareo v Apuliji. S podobnimi razmerami so se srečali tudi v deželi Abruci v osrednji Italiji, kjer se je popoldne nato razbesnela prava snežna nevihta.