Za ves promet je zaprta avtocesta Zagreb - Split med izvozoma Sveti Rok in Posedarje, na številnih cestah ob hrvaški obali pa veter ovira promet, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak).

Na Hrvaškem je zaradi močnega vetra zaprt most na otok Pag, pa tudi državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački v zaledju Zadra. Omejitve za določene skupine vozil so tudi na jadranski magistrali pri Karlobagu. Veter občasno upočasnjuje promet tudi na avtocesti Reka-Zagreb med odcepom Kikovica in predorom Tuhobić, na spletni strani še piše Hak. V Liki občasno še sneži. Tam je sneg tudi na nekaterih odsekih avtoceste Zagreb-Split. 

Ponoči je začelo snežiti tudi v BiH, zaradi česar je promet posebej močno oviran na območju Sarajeva. Do pet centimetrov snega je tudi na nekaterih drugih cestah v notranjosti države, je poročal novičarski portal klix.ba. Kot dodaja, dodatne težave voznikom ponekod predstavlja megla, v Hercegovini pa tudi močan veter.

Močan veter na Gorenjskem 

Močan severni veter je ponoči v nekaterih krajih severne Slovenije povzročil kar nekaj nevšečnosti. Močni sunki vetra, ki so napovedani tudi še za danes dopoldan, so z nekaterih hiš pometali strešnike in podirali drevesa. Policisti pa opozarjajo, da močan veter ovira tudi promet. 

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so močni sunki vetra lahko zelo nevarni predvsem pri višjih hitrostih na avtocesti in na cestah zunaj naselij ter v primeru tovornih vozil in kombijev. Policisti odsvetujejo udeležbo v prometu z enoslednimi vozili, kot so kolesa in mopedi, in predlagajo izogibanje prehitevanju. Opozarjajo, da se lahko na cestah pojavljajo tudi ovire, kot so smetnjaki, veje, strešniki in padla drevesa. 

tržič, veter, drevo, avtomobil
PGD Tržič
V Tržiču je drevo poškodovalo dve vozili.

Od četrte ure ponoči so bili gorenjski policisti na številki 113 obveščeni o razsutih strešnikih na cesti v Smokuču. Tudi v drugih vaseh pod Stolom, kjer so vajeni karavanškega fena, na posameznih hišah manjkajo nekateri strešniki. 

Gorenjski policisti so bili obveščeni o podrtem drevju v Bobovku, na Lipcah, v Zvirčah in na Cankarjevi cesti v Tržiču, kjer je po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje drevo poškodovalo dve osebni vozili. Po napovedih Agencije RS za okolje lahko najmočnejši sunki severnega vetra tudi danes dopoldan, predvsem v severnem delu Slovenije, še presegajo hitrost 70 kilometrov na uro.