Umor

VIDEO: Pravica za Davida: protestniki na ulicah Banjaluke zahtevajo odstope

B.K.
30. 12. 2018, 19.21
Posodobljeno: 7. 1. 2019, 14.11
Deli članek:

Ob 18. uri se je na Trgu krajine v Banjaluki začel velik protest proti policijskim in državnim oblastem, ki jih množica krivi umora mladega Davida Dragičevića. Na trgu se je zbralo več tisoč ljudi.

Youtube
Protest v Banjaluki.

Protest prihaja po izpustitvi Davidovega očeta Dragana Dragičevića, ki so ga v ponedeljek prijeli zaradi "suma ogrožanja varnosti uradnih oseb". Oče je na današnjem protestu v dramatičnem govoru za smrt obtožil državne in policijske oblasti in napovedal, da se bo za pravico boril do konca. »Pravno vas bom zrušil. Celo državo. Ugrabili ste ga pred šolo, obstaja posnetek,« je dejal Dragičević.

Protestniki so na oblasti naslovili zahteve po odstopu ministra za notranje zadeve Republike srpske Dragana Lukača, načelnika uprave za organiziran kriminal Darka Ilića in Darka Ćuluma, direktorja policije Republike srpske.

21-letni David je umrl marca letos v nepojasnjenih okoliščinah. Policisti so sprva dejali, da je šlo za samomor, a so se pozneje začeli zapletati v lastnih izjavah. Starši na drugi strani trdijo, da ga je umorila policija, oblasti pa obtožujejo, da prikrivajo umor, da bi zaščitili policiste.