nova kariera

Angelina Jolie bi se podala v politiko, morda celo za predsednico

R.T.
29. 12. 2018, 08.05
Deli članek:

Slavna igralka ne izključuje možnosti neposredne vključitve v politiko.

Profimedia
Igralka Angelina Jolie

43-letna dobitnica oskarja Angelina Jolie je spregovorila o svojih političnih ambicijah. "Prenesem dosti udarcev," je dejala za britanski radio BBC in namignila, da bi morda bil vstop v politiko smiselno nadaljevanje njene kariere. "Iskreno, storila bom to, kar mislim, da bo naredilo največjo spremembo."

Voditelj radijskega pogovora Justin Webb je nato dejal, da jo je vključil na seznam ljudi, ki bi lahko kandidirali za predsednika ZDA v letu 202, na listi Demokratske stranke. Jolie je na to odgovorila s "hvala" in tako namignila, da bi si morda drznila poseči selo po najvišji politični funkciji na svetu.

Igralka je prepričana, da je v svojem življenju usvojila nekatere veščine in si pridobila izkušnje, ki bi bile relevantne tudi za predsedniško mesto. "Lahko delam z vladami pa tudi z vojskami, zato sedim na zelo posebnem mestu, kjer lahko naredim veliko in to brez naziva," je dejala.

Jolie trenutno poleg igralske kariere in vloge matere, opravlja tudi funkcijo posebne odposlanke Združenih narodov za begunce.