»Pravica za Davida!«

VIDEO: »Sem najponosnejši oče likvidiranega sina, morilce mojega otroka poznam«

S.R.
26. 12. 2018, 10.26
Posodobljeno: 26. 12. 2018, 14.27
Deli članek:

Odvetnik Davorja Dragičevića trdi, da je ob včerajšnji aretaciji prišlo tudi do brutalnega nasilja. Protesti v Banjaluki se nadaljujejo tudi danes, Dragičevića so medtem izpustili na prostost.

YouTube
Dragičevića so že spustili na prostost.

Včeraj je zavrelo v Banjaluki, kjer so protestniki zahtevali izpustitev aretiranega Davorja Dragičevića, ki se bori za razkritje resnice o smrti svojega 21-letnega sina Davida. Ta je bil marca letos ubit v do danes še nepojasnjenih okoliščinah. Policija je včeraj poleg Davorja prijela še njegovo soprogo in Davidovo mamo Suzano Radanović, ki so jo nato izpustili na prostost.

Davorja Dragičevića so ob približno 8. uri zjutraj privedli v prostore okrožnega tožilstva v Banjaluki, kjer so ga zaslišali. Ob vstopu v zgradbo je vzkliknil: »Pravica za Davida.« Pozneje je kratko izjavo za medije podal njegov zagovornik Drakan Tolimir. Da bi zaščitil svojo stranko, je bil Tolimir z besedami skop, a je dejal, da se je včeraj zgodila »brutalnost.« Najprej se zdaj želi pogovoriti z Dragičevićem in preveriti njegovo zdravstveno stanje. Bosanski mediji so včeraj namreč poročali, da naj bi mu policisti ob aretaciji zlomili roko. Dragičevića so po zaslišanju že izpustili na prostost. »Sem Davor Dragičević, najponosnejši oče likvidiranega sina. Morilce mojega otroka in njihove pomagače poznam,« je dejal znova svobodni Davor, ki je hkrati napovedal, da bo to z Murizom Memićem - v nepojasnjenih okoliščinah je tudi sam v Sarajevu izgubil sina - tudi dokazala, poročajo bosanski mediji. Pojasnil je sicer, da so ga prijeli v trenutku, ko je Davidovo mamo peljal k zdravniku, in da v nasprotju s poročanjem bosanskih medijev na policijski postaji z njim niso ravnali slabo, poroča STA. 

Tožilstvo Dragičevića sicer obtožuje kaznivega dejanja ogrožanja varnosti zaradi domnevnih groženj Draganu Lukaču, ministru za notranje zadeve Republike srbske. Lukaču naj bi 17. decembra grozil pred vladno zgradbo Republike srbske. Takrat se je tam zbrala večja skupina ljudi, ki je zahtevala »pravico za Davida.« Njegova smrt je bila uradno razglašena za samomor, ki naj bi ga domnevno storil, ker je bil obtožen zaradi kraje. Starši na drugi strani trdijo, da ga je umorila policija, oblasti pa obtožujejo, da prikrivajo umor, da bi zaščitili policiste. V podporo Dragičeviću je danes iz Sarajeva v Banjaluko prispel tudi Memić. Proteste v podporo očetu umorjenega Davida so danes napovedali v Banjaluki, Sarajevu in Beogradu. »Jaz bom ponovno na trgu ob 18. uri. Ne pride mi na misel, da mojega otroka prepustim zločincem in morilcem,« je danes dejal Davor, ki je zatrdil, da bodo protesti trajali, vse dokler ne pride na dan resnica o umoru njegovega sina Davida.

Facebook
Dragičevića so danes privedli v prostore okrožnega tožilstva.