Prometni kaos

Po Gatwicku zaprli še letališče v Briminghamu

S.R.
23. 12. 2018, 21.16
Posodobljeno: 23. 12. 2018, 21.23
Deli članek:

Letališče v Birminghamu je zaradi »napake na sistemu kontrole zračnega prometa« ustavilo ves promet.

Profimedia
Letališče v Briminghamu.

Po »krizi z droni« na londonskem letališču Gatwick je to že drugo britansko letališče, ki se v zadnjih dneh srečuje z resnimi motnjami delovanja. Z letališča so v kratkem sporočilu za javnost sporočili, da so morali »zaradi napake na sistemu kontrole zračnega prometa začasno ustaviti delovanje.« 

Potnikom svetujejo, naj preverijo status svojega leta, medtem ko so sami vse napore usmerili v to, da bi »težavo v najkrajšem možnem času rešili.« Po zdanjih informacijah naj bi tećavo že rešili, prva letala pa so že vzletela.

Na twiterju se je medtem že vnela vroča razprava o delovanju letališč na Otoku, nekateri pa so vmes navrgli tudi kakšno teorijo zarote, ko se sprašujejo, ali za krizo na letališčih morda niso krivi nezemljani ali pa celo Rusi. 

Letališče Gatwick je bilo konec tedna skupaj zaprto kar več kot 30 ur, potem ko naj bi na nebu opazili drone. Britanska policija je v povezavi z nezakonito uporabo dronov v petek sprva aretirala 47-letnega Paula Gaita in njegovo 54-letno partnerko Elaine Kirk, a so par nato izpustili na prostost. Policija do tega trenutka domnevnih upravljavcev dronov še ni izsledila, nekateri britanski mediji pa celo poročajo, da po navedbah enega od policistov droni morda sploh niso bili resnični.