Predanost

Nad Maddie ne bodo obupali, četudi jih to stane službe

J.P.
20. 12. 2018, 11.07
Posodobljeno: 20. 12. 2018, 11.12
Deli članek:

Iskanje se nadaljuje. In se, kot kaže, še nekaj časa bo.

Profimedia
Maddie je maja leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem kraju Praia da Luz. Danes bi štela 15 let.

Komisarka londonske metropolitanske policije Cressida Dick je podprla tako imenovano Operacijo Grange, kot se imenuje preiskava izginotja Madeleine McCann. Ta je do sedaj stala več kot 13 milijonov evrov, potem ko je prejšnji mesec od britanskega notranjega ministrstva dobila še eno finančno injekcijo v višini skoraj 170.000 evrov.

Maddie je maja leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem kraju Praia da Luz. Danes bi štela 15 let.

Profimedia
Komisarka londonske metropolitanske policije Cressida

Ne bodo odnehali

Operacija Grange je v teku od maja leta 2011. Čeprav traja že tako dolgo, se komisarki zdi prav, da z njo nadaljujejo, dokler skrivnosti ne pridejo do dna. »Spominjam se začetkov preiskave in razlogov zanjo. Razumem, da vsi niso takega mnenja, a meni se zdi prav, da nadaljujemo, dokler ne pridemo do zaključka,« je dejala Cressida Dick in dodala, da ne bodo vrgli puške v koruzo, pa čeprav ni denarja in bi lahko ostali brez služb.

Britanski policisti so od začetka preiskave pregledali in prevedli 40.000 dokumentov, ki so jih v okviru prvotne preiskave zbrali portugalski policisti. Obravnavali so približno 600 oseb in opažanj deklice – v Braziliji, Indiji, Maroku, Paragvaju in na Novi Zelandiji.