Degradacija

Putina moti rap glasba

B.K.
17. 12. 2018, 14.36
Posodobljeno: 17. 12. 2018, 14.45
Deli članek:

Ruski predsednik meni, da rap glasba rusko družbo vodi v propad.

Reuters
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je med srečanjem s kulturnimi voditelji države dejal, da bo hip hop glasba vodila k degradaciji družbe, če ji bo oblast pustila prosto pot.

"Rap in ostale moderne [umetnosti], temeljijo na treh stebrih: seks, droge in protestiranje," je dejal Putin. "Najbolj me skrbijo droge. To je pot k degradaciji naroda."

Ob tem je ruski predsednik sicer priznal, da prepoved glasbe kot je rap, ni rešitev, a je bil jasen, da bi se oblast morala vplesti v produkcijo te glasbe. "Če je ne moremo zaustaviti, bi jo morali prevzeti in navigirati v določeno smer," je dejal Putin in predlagal, da bi prepovedali določene besede in kletvice v pesmih.

Putin sicer nima nič proti preklinjanju ruskih državljanov, saj je pred nedavnim rekel, da je to del ruske kulture. Zakaj ga motijo kletvice v pesmih, ni jasno.

Ruske oblasti so sicer zaprle že več glasbenikov, tudi nekaj raperjev. zadnja žrtev je Dmitri Kuznecov, znan pod alisom Husky, ki ga je policija pridržala konec novembra, ker je imel neprijavljen nastop na ulici.