Oprijemljivo

Michael Schumacher ni prikovan na posteljo; oče razkril, kje se dejansko nahaja. A kako dolgo še? Govori se, da ...

J.P.
17. 12. 2018, 11.05
Posodobljeno: 17. 12. 2018, 11.19
Deli članek:

29. decembra bo minilo pet let, od kar je najuspešnejši voznik v zgodovini formule 1 med smučanjem v Meribelu padel in se udaril v glavo. Pet dni pozneje bo Michael Schumacher dopolnil 50 let.

Profimedia
Pri padcu je z glavo udaril ob skalo in utrpel možganske poškodbe.

Za zidove skoraj 55 milijonov evrov vredne graščine ob Ženevskem jezeru ga je zaprla njegova žena Corinna Schumacher, s katero sta se poročila leta 1995. Družina se je zavila v molk, prijatelji o nesreči ne govorijo.

Koča je za očeta

Poleti je odjeknila vest, da je Corrina na Majorki za počitniško domovanje odštela skoraj 33 milijonov evrov. Sledila so ugibanja, če bo moža premestila tja. Kot poroča MailOnline, je Schumijev oče Rolf, ki sicer živi v Bonnu, a redno prihaja v Švico, potrdil, da je še doma. MailOnline razkriva tudi, da sedemkratni prvak ni prikovan na posteljo. In da pri življenju ne ohranjajo tonamenske naprave. Michael Schumacher menda živi z družino v osrednjem delu prostornega domovanja in ne v novogradnji, kot se je pisalo, nekakšni domači bolnišnici. Z gradnjo so začeli že pred nesrečo, še piše MailOnline; in še, da naj bi bila koča namenjena njegovemu ovdovelemu očetu.

Profimedia
Michael Schumacher v srebrni opravi leta 2011 v Belgiji

Malo informacij

Pred tem pravih novic o njegovem zdravstvenem stanju ni bilo. Z izjemo njegovega odvetnika Felixa Damma, ki je leta 2016 na hamburškem sodišču potrdil, da Schumi ne more hoditi. Dve leti prej so iz bolnišnice v Grenoblu, kjer so prvotno zdravili Schumacherja – tam je bil pet mesecev, ko so ga zbudili iz umetne kome –, izginile nekatere njegove zdravstvene kartoteke. Medijem so bile ponujene za dobrih 40.000 evrov. Domnevni tat, ki je delal za podjetje Rega, ki je prepeljalo Schumacherja, se je po aretaciji obesil v svoji celici. Naslednje leto je "prijatelj" iz njegovega doma pretihotapil fotografijo, za katero je zahteval milijon evrov. Po posredovanju nemških tožilcev ni ugledala luči sveta. 

Selitev v Združene države Amerike

Nemška revija Bravo poroča, da nameravajo Schumacherja na skrivaj spraviti na kliniki v Dallasu, specializirano za poškodbe možganov. Družina Schumacher špekulacij ne komentira.