Po napadu na sejmu

Smrtni davek še višji: umrl tudi 36-letnik

T.L.
17. 12. 2018, 09.45
Posodobljeno: 17. 12. 2018, 09.46
Deli članek:

Še peta smrtna žrtev krvavega napada na božičnem sejmu v Strasbourgu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zdaj že pokojni napadalec Cherif Chekatt, ki je v torek sejal smrt na božičnem sejmu v Strasbourgu, je kriv za smrt še ene, pete osebe, je sporočil pariški tožilec. Poškodbam je namreč podlegel Barto Pedro Orent-Niedzielski, 36-letnik, ki je bil rojen na Poljskem. Barto je umrl v nedeljo okoli 18. ure po lokalnem času v bolnišnici v Hautepierrju. Zadnjih pet dni je bil v komi. Družina ga je ohranjala pri življenju s pomočjo aparatov, tako da so se lahko vsi njegovi bližnji od njega poslovili.

In kdo so še druge žrtve pobesnelega kriminalca in terorista? Kamal Naghchband, oče treh otrok, ki je bil rojen v Afganistanu. Božični sejem je obiskal z družino, ko ga jen Cherif ustrelil v glavo.  

Tajec Anupong Suebsamarn (45) je tako umrl med dopustom s svojo ženo. Antonio Megalizzi, 29-letni italijanski novinar, je v napadu dobil hude poškodbe, ki jim je podlegel tri dni kasneje, med žrtvami pa je še 61-letni upokojeni bankir iz Strasbourg.

Približno deset ljudi je bilo v napadu ranjenih, zdravstveno stanje nekaterih od njih je še zelo resno. 

Poročali smo, da je policija napadalca na begu ubila v četrtek. Štiri člane njegove družine so na prostost izpustili v soboto, dve drugi osebi, ki sta bili blizu napadalcu, pa v nedeljo, poroča BBC. V priporu je tako ostala le še ena oseba.