Tesne vezi

Izlil srce in dušo glede Schumacherja: »Najraje bi se razjokal«

S.R.
6. 12. 2018, 18.35
Posodobljeno: 6. 12. 2018, 18.41
Deli članek:

Jean Todt se je v čustvenem pogovoru spomnil trenutkov, ki jih je pred komaj štirimi tedni preživel z Michaelom Schumacherjem.

Profimedia
Jean Todt, Michael Schumacher in Luca Di Montezemolo, nekdanji direktor Ferrarija.

Sezona Formule 1 se je končala brez drame in čustev, saj si je naslov prvaka že precej pred 11. novembrom zagotovil Britanec Lewis Hamilton. A je bil ta dan za vsaj dve osebi nabit s čustvi. Predzadnjo dirko sezone v Sao Paolu sta si namreč skupaj ogledala legendarni Michael Schumacher in predsednik Svetovne avtomobilske zveze (FIA) Jean Todt. »S temi izjavami sem vedno pazljiv, ampak res je. Dirko sem si na njegovem domu v Švici ogledal skupaj z Michaelom Schumacherjem,« je dejal Todt. 

Todt je tesne vezi z družino Schumacherja spletel že v njunih skupnih časih pri Ferrariju. Te se po Šumijevi smučarski nesreči leta 2013, v kateri je utrpel hude poškodbe glave in pristal v komi, niso pretrgale. Ravno nasprotno, Todt 49-letno legendo Formule 1 redno obiskuje. Kot je nedavno dejal sam, ga obišče najmanj dvakrat na mesec. Francoz je hkrati močno vpleten v kariero Schumacherjevega sina Micka, ki se je nazadnje prebil v Formulo 2, a ga misel na njegovega očeta vedno znova povsem potre.

Profimedia
Velika prijatelja.

Kot je dejal včeraj, ko je pogovor nanesel na sedemkratnega svetovnega prvaka, bi se »najraje razjokal.« »Njegove fotografije visijo na stenah mojih pisarn in stanovanj. Čas z Michaelom mi bo v spominu za vedno obstal kot najboljši čas v mojem življenju. Rada se imava, ker sva skupaj spisala neverjetno zgodbo,«  je pojasnil vidno prizadet Todt, ki je s Schumacherjem med letoma 1996 in 2006 osvojil pet naslovov Formule 1. »Želim si, da bi bila situacija drugačna,« je že pred časom dejal Francoz.