Črn dan

Koza Belka družini Simić pojedla 20.000 evrov prihrankov

S.R.
5. 12. 2018, 14.03
Posodobljeno: 5. 12. 2018, 14.07
Deli članek:

Po Balkanu je zaokrožila vest o nenasitni kozi Belki iz srbske vasice Ranilović, ki je lastnike zavila v žalost.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

»Ugledna« družina Simić iz vasice Ranilović v občini Aranđelovac, ki se nahaja približno 70 kilometrov južno od srbske prestolnice Beograd, je dolgo varčevala, da bi lahko kupila tako želeno sosednje zemljišče, s tem pa svoje posestvo končno povečala za deset hektarjev, poroča portal aranđelovacinfo.rs. 20.000 evrov, kolikor so privarčevali, je v nekaj minutah pojedla njihova koza Belka.

»Vstali smo zgodaj in prešteli denar, ker bi moral priti moški, od katerega kupujemo zemljišče, da bi podpisali pogodbo in ga izplačali. Denar smo odložili na stol v dnevni sobi, mi pa smo odšli zajtrkovat. Tast se je kot vsako jutro odpravil nahraniti živino, a ni opazil, da je pozabil zapreti vhodna vrata. Tukaj se je začela naša nesreča. Koza Belka, ki jo imamo že več let, je skozi odprta vrata vstopila v dnevno sobo in s stola začela jesti denar,« je za portal v solzah opisala snaha Milena.

»Ko smo zaslišanje šelestenje in hrup, je mož vstal s stola in malo je manjkalo, pa bi doživel infarkt. Belka je pojedla denar s stola, ostalo je samo še približno 300 evrov, vse ostalo pa je bilo razcefrano in pojedeno. Mož od tega dne sploh več ne spregovori, samo tiho je in gleda v eno točko. Belka nas je zavila v črnino,« je še pojasnila otožna Milena. Kot je zapisal novinar portala, se je Belka v času intervjuja vrtela na ražnju.