"Spravite me od tu"

FOTO in VIDEO: Trump se zmede in v mikrofon dahne, naj ga spravijo stran

J.P.
2. 12. 2018, 12.43
Posodobljeno: 2. 12. 2018, 12.43
Deli članek:

Predsednik Združenih držav Amerike je očitno bil v naglici.

Profimedia
Prisotni niso zadrževali smeha.

Po včerajšnjem zaključku vrha skupine G20 v Buenos Airesu je bil čas za skupinsko fotografiranje. Ameriški predsednik Donald Trump se je na odru pridružil svojemu argentinskemu kolegu, predsedniku Mauriciu Macri, in z njim poziral pred fotografi in novinarji.

Po rokovanju in nekaj izmenjanih besedah je Trump, namesto da bi počakal na skupinsko fotografiranje, odkorakal z odra. Za njim se je pognal eden od asistentov, potem ko ga Macriju ni uspelo priklicati nazaj. Na posnetku je mogoče slišati Trumpov glas, potem ko je že odtaval stran. »Spravite me od tu,« je dejal v mikrofon.

Profimedia
Komplimenti so bili izgubljeni s prevodom.

Težave s slušalko

To je bil drugi spodrsljaj, ki si ga je na srečanju privoščil predsednik Združenih držav Amerike. Kot pišejo tuji mediji, se Trump očitno požvižga na finese protokola, ki velja na tovrstnih srečanjih.

Dan prej, torej v petek, je imel, stoječ ob argentinskem predsedniku, težave s prevodom, ki je do njega prihajal preko slušalke. Ko ga je Macri pozdravil v španščini – namenil mu je nekaj lepih besed, a pravega odziva od ameriškega predsednika ni bilo –, je Trump na tla odvrgel slušalko in mu dejal, da ga bolje razume v njegovem jeziku kot pa v prevodu.