Napetosti

Trumpa in Erdogana skrbi ukrajinska kriza

STA/B.K.
28. 11. 2018, 21.38
Deli članek:

Trump bo govoril s Putinom.

Profimedia
Donald Trump in Recep Tayyip Erdogan.

Ameriški predsednik Donald Trump in njegov turški kolega Recep Tayyip Erdogan sta danes v telefonskem pogovoru izrazila globoko zaskrbljenost zaradi vnovičnega zaostrovanja odnosov med Rusijo in Ukrajino, je sporočila Bela hiša. Dogovorila sta se, da se bosta o tem podrobneje pogovorila ob vrhu skupine G20 v Buenos Airesu.

Trump se bo ob robu tega vrha, ki se bo začel v petek in bo potekal še v soboto, predvidoma sestal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Glede na njegove napovedi sicer še ni povsem gotovo, da bo do tega srečanja prišlo.

Za Washington Post je Trump namreč nakazal, da bi lahko to srečanje s Putinom tudi odpovedal, vendar da bo najprej počakal na podrobno poročilo o tem, kaj se je v nedeljo dogajalo pred obalo Krima, ko je Rusija zajela tri ukrajinske vojaške ladje in 24 mornarjev.

Ni še jasno, ali je to poročilo že dobil in ali je na tej podlagi sprejel kako odločitev. Zagotovo pa Bela hiša dvostranskega srečanja med predsednikoma ZDA in Rusije ob robu vrha skupine G20 v Argentini uradno zaenkrat še ni odpovedala.