Nogometna afera

Preko vseh meja! Z novico o smrti mladega nogometaša prestavili tekmo z rivali

S.R.
28. 11. 2018, 10.25
Posodobljeno: 28. 11. 2018, 10.40
Deli članek:

Irska amaterska nogometna ekipa je z lažno novico, da je umrl eden od njihovih igralcev, uspešno prestavila nogometno tekmo z rivali.

Profimedia
Predsednik lige je napovedal preiskavo incidenta.

Amaterski nogometni klub Ballybrack FC iz predmestja Dublina se je opravičil za »hudo in nesprejemljivo napako,« ko je pred derbijem s klubom Arklow Town »lažno« sporočil, da je njihov španski igralec Fernando Nuno La Fuente prejšnji teden tragično preminil v prometni nesreči. Tekma je bila prestavljena, preostale tekme v ligi Leinster Senior League so začeli z minuto molka, igralci pa so v znak žalovanja nosili črne trakove. Predstavniki tekmovanja in nekaterih drugih klubov so svojcem tragično preminulega nogometaša sožalje izrekli tudi prek družabnih omrežij.

Da je La Fuente še kako živ, so v teh dneh ugotovili predstavniki lige, ki jim je prišlo na uho, da nogometaš le dopustuje v rodni Španiji. Predsednik lige David Moran je dejanje ekipe Ballybrack FC označil za »sramotno.« »V petek zjutraj so nas obvestili, da je umrl mlad fant. Včeraj smo zato sekretarja lige prosili, naj se pozanima, kdaj bo pogreb in kaj se dogaja, da bi tja lahko poslali svojega predstavnika, ki bi družini pristavil tudi kakšen funt,« je pojasnil Moran, ki je nato včeraj prejel klic in izvedel, da se je fant ravno vrnil domov. »Veseli me, da je mladenič živ, a sem nad dogajanjem popolnoma osupel,« je še dejal in napovedal preiskavo incidenta.

Na dogajanje so se odzvali tudi v klubu Ballybrack, ki so se predstavnikom lige in svojim nasprotnikom Arklow Town FC globoko opravičili. Dejali so, da je vse skupaj zakuhala oseba z »resnimi osebnimi težavami.«

»Klub je s Fernandom stopil v stik, da bi ugotovil, kje se nahaja in kako je. Zelo smo hvaležni, da je sprejel naše opravičilo. Ta huda in nesprejemljiva napaka našemu klubu ne pritiče, storila pa jo je oseba, ki se je brez vedenja drugih članov kluba soočala z resnimi osebnimi težavami,« so med drugim zapisali v izjavi za javnost.