Todorićevo jutro

VIDEO: Po plačilu milijona evrov zdaj hrani golobe v parku in "se frizira"

T.L.
21. 11. 2018, 09.02
Posodobljeno: 21. 11. 2018, 10.03
Deli članek:

Kako prvo jutro na svobodi po vrnitvi na Hrvaško preživlja padli tajkun Ivica Todorić, ki se lahko pohvali z bogatimi prijatelji.

Profimedia
Ivica Todorić

Novica zadnjih dni na sosednji Hrvaški je dogajanje, povezano s padlim tajkunom Ivico Todorić, ki je kljub večkrat ponovljenimi izjavami, da denarja nima, v rekordno kratkem času uspel zbrati milijon evrov varščine, da se bo lahko branil s prostosti. Ko so ga novinarji v torek okoli 17. ure pričakali "na svobodi", Todorić ni bil pretirano zgovoren in je na vprašanje, kdo je vplačal denar za varščino, odgovoril le, da ve, da je ena od oseb njegov bratranec, da pa bo za druge šele izvedel.

Večernji list, ki se sklicuje na neuradne informacije, poroča, da so Todoriću poleg prijateljev pomagali tudi nekateri povsem neznani ljudje, s katerimi ne goji prijateljskih odnosov.

Sicer pa Todorić z "nabirko" denarja za polog varščine, ni izjemen primer. Brata Mamić sta si tako nekoč denar sposojala od Davorja Šukerja,bivšega nogometnega igralca, ki se je prelevil v visokega funkcionarja hrvaške nogometne zveze, za Iva Sanaderja so z nepremičninami in tudi denarjem jamčili njegovi prijatelji in znanci, Milan Bandić pa je do denarja prišel preko svojega zagovornika, ki je najel kredit.  

Hranil golobe, obiskal frizerja in najavil prevzem oblasti

Sicer pa hrvaški mediji Todoriću sledijo na vsakem koraku. Na primer, danes zjutraj v frizerski salon, kamor se je odšel "polepšati" prvi dan na svobodi. Pred obiskom frizerja pa ga je kamera HRT ujela, ko je hranil golobe v bližnjem parku.  

Očitno pa ima Todorić še veliko načrte za prihodnost. Z osveženo pričesko je namreč najavil, da se bo podal na volitve, osvojil oblast in Hrvaški prinesel spremembo ...