Na prostosti

Todorić vendarle našel in tudi dostavil milijon evrov varščine

B.K.
20. 11. 2018, 14.20
Posodobljeno: 20. 11. 2018, 16.55
Deli članek:

Njegov odvetnik je še pred kratkim trdil, da Todorić tega denarja nima.

Profimedia
Todorič je bil dolga leta najbogatejši hrvaški državljan.

Nekdanji prvi mož koncerna Agrokor, ki je sicer lastnik Mercatorja, Ivica Todorić in njegov odvetnik sta poravnala milijon evrov varščine, potrebne za njegovo izpustitev na prostost, poroča hrvaški portal 24 sata. Sodnik je za Todorića že odpravil pripor, potem ko je banka potrdila, da je varščina prispela na račun sodišča. Todorić je moral še obljubiti, da v času sojenja Zagreba ne bo zapuščal brez privolitve sodišča, ki je zahtevalo tudi, da tam pusti svoj potni list.

Takoj po razglasitvi višine varščine je Todorićeva obramba zatrdila, da 67-letni Hrvat nima dovolj denarja za poplačilo varščine. Njegov odvetnik Čedo Prodanović je v četrtek namreč dejal, da Todorić tolikšne količine denarja nima: "Trenutno ga zares nima. Kako ga bo dobil, ne vem. To bo resen problem." Na vprašanje, ali nima prijateljev, ki bi mu pri tem lahko pomagali, je Prodanović odgovoril, da jih ima, "a milijon evrov ni majhna vsota. Tudi jaz imam polno prijateljev, a ne vem, kdo bi mi lahko pri tem pomagal. On ima morda premožnejše [prijatelje]." 

Od četrtka se je situacija očitno spremenila in Todorić se sedaj lahko nadeja željene prostosti. "Prijatelji," je na vprašanje, od kod mu denar, odrezavo odgovorila njegova odvetnica Jadranka Sloković.